توضیحات

متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: روزه برای افراد سالم در صورت داشتن رژیم غذایی سالم، فواید جسمی زیادی دارد.

دکتر محمد صفریان در برنامه مطب که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان این که مطالعات مربوط به ماه رمضان باید با کمی وسواس مورد توجه قرار گیرد، گفت: طبیعتاً برخی کشورهای اسلامی نگاه مثبتی به فواید روزه دارند، در حالی که سایر کشورها نظرات متفاوتی دارند. با این حال، در تحقیقات واقعی درباره فستینگ و روزه‌داری، فواید متعددی ذکر شده است.

وی افزود: البته در روزه‌داری، مسلمانان بیشتر به دنبال منافع معنوی هستند. در حوزه فستینگ اقدامات علمی زیادی انجام شده که در گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در قالب یک مجله به این موضوع پرداخته شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه روزه برای افراد سالم در صورت داشتن رژیم غذایی سالم، فواید جسمی زیادی دارد، اظهار کرد: تأثیرات مثبت این موضوع روی چربی‌های خون، گوارش، سیستم ایمنی، بهبود رشد و… دیده شده است. در حال حاضر یکی از روش‌های کاهش وزن، روزه‌داری به صورت یک روز در میان است.

صفریان در ادامه درباره اتوفاژی توضیح داد: برخی مباحث مطرح شده درباره اتوفاژی صحیح نیست. اینطور نیست که صرفاً با گرسنگی دادن به بدن، سلول‌های مضر از بین بروند. در واقع زمانی که سلولی دچار مشکل می‌شود، بدن با مکانیسم‌های خاص خود آن را نابود می‌کند و این فرایند نیازمند حمله سلول‌های دیگر نیست.

شرایط سالم برای روزه‌داری را رعایت کنید

وی با اشاره به اهمیت رعایت شرایط سلامت برای روزه‌داری افزود: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بسته به نوع بیماری و شرایطشان ممکن است بتوانند روزه بگیرند یا اینکه روزه گرفتن برایشان ممنوع باشد. به عنوان نمونه، بیماران دیابتی که امکان تنظیم داروی خود را دارند، می‌توانند روزه بگیرند.

صفریان درباره تغذیه در ماه رمضان گفت: باید دقت کرد که تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی ایجاد نشود. در روزه‌داری، ۱۲ تا ۱۴ ساعت فاصله میان دو وعده وجود دارد. توصیه می‌شود افطار با غذاهای سبک و مایعات آغاز شود و معده به صورت ناگهانی از غذا پر نشود. بهتر است افطار و شام از هم جدا باشند.

متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تغییرات مواد موجود در خون باید حداقلی باشد. شروع افطار با شیرینی‌جات صحیح نیست، چرا که باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شود. در مطالعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشخص شد زمانی که غذایی سرشار از کربوهیدرات زیاد مصرف می‌شود، تنش دیواره عروق به طور ناگهانی افزایش می‌یابد و این اثر تا چند ساعت بعد باقی می‌ماند که برای سیستم قلبی و عروقی مضر است.

بایدهای وعده سحری

وی درباره وعده سحر گفت: در وعده سحر، غذا باید ترکیبی پروتئینی داشته باشد. مصرف شیرینی در سحر موجب ضعف طی روز و مصرف غذاهای چرب موجب تشنگی می‌شود.

متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در فاصله زمانی بین افطار تا سحر باید مایعات به صورت کم اما مکرر مصرف شود. همچنین نیاز غذایی بدن در ماه رمضان کاهش می‌یابد که این موضوع پس از چند روز ابتدایی ماه رمضان آشکار می‌شود. این کاهش ناشی از خود روزه‌داری و کاهش فعالیت‌های روزانه است.

بروز چاقی در ماه رمضان

وی با هشدار درباره بروز چاقی در ماه رمضان گفت: یکی از عوامل مهم چاقی در این ماه کاهش فعالیت‌های بدنی و عدم توجه به کاهش دریافت غذایی است. باید مراقب بود تا در ماه رمضان با افزایش وزن مواجه نشویم.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت وعده سحر اظهار کرد: حذف وعده سحری و گرسنگی طولانی برای سلامت مضر است و موجب تولید موادی در خون می‌شود که به بدن آسیب می‌زند. روزه‌داری صحیح این است که فاصله زمانی سحر تا افطار کمتر شود. بنابراین بهترین زمان برای خوردن سحری همان زمان نزدیک به اذان صبح است.

ویدئوی کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌توانید تماشا کنید:

یک بررسی اضافه کنید

سیاست بازپرداخت

رزرو را قبل از 0 روز لغو کنید
ارسال پیام

ارسال نامه با موفقیت

ارسال نامه انجام نشد

لطفا فیلد ورودی را وارد کنید

2024by Motamem studio ©